Bindweefselmassage

Ons lichaam bestaat uit oa uit spieren, botten, organen en bloedvaten. Misschien vraag je je wel eens af hoe dit allemaal met elkaar in contact komt en op zn plaats blijft zitten. De uit leg hiervan is heel simpel. Om je spieren, botten en organen zit een soort losmazig netwerk waar je bloedvaten en zenuwen doorheen lopen als een soort snelweg waardoor alle voedingsstoffen en zuurstoffen doorheen worden vervoerd om al je cellen te voorzien van de nodige stoffen.

Dit losmazige netwerk noemen we het bindweefsel. Het bindweefsel kan door bv slechte doorbloeding, stress, ed het gevoel geven dat het zit “vastgelijmd”waardoor je beweging beperkt wordt. Bij dit gevoel spreken we van “verkleefd bindweefsel” ook kunnen hierdoor storingen ontstaan in organen omdat er geen goede doorstroming van de doorbloeding en lymfestroom meer is.

Bindweefselmassage is een specifieke massage waarbij de bedoeling is de afvalstoffen die zich hebben opgehoopt los te maken en af te voeren in de lymfestroom en de doorbloeding weer te verbeteren. Het verkleefde bindweefsel zal na enkele behandelingen ( afhankelijk van leefpatroon ) steeds zachter aan gaan voelen. Waardoor de beweging steeds meer vergemakkelijkt gaat worden en storingen in organen weer kunnen worden opgelost.

Omdat het lichaam uit segmenten bestaat die vanuit de ruggenwervel worden aangestuurd door zenuwvertakkingen heeft de bindweefselmassage invloed op het hele segment ( dat wil zeggen een botgedeelte, spiergedeelte, orgaan, huidgedeelte wat bij die zenuwvertakking hoort) Hierdoor kan de bindweefselmassage uw algehele gezondheid beïnvloeden.

Toepassingen:
Hoofdpijn, Migraine,buik en borstkasaandoeningen, chronische verkoudheid, reuma, slapeloosheid, menstruatiepijnen, maag en darmaandoeningen

Contra-Indicaties zijn:
Zwangerschap, ontstekingen, algehele malaise, koorts.

Ga terug naar soorten behandelingen