Voetreflexologie

Deze “drukpuntmassage” in de voet wordt uitgevoerd op de reflexzones. Reflexzones zijn eigenlijk gewoon zenuwuiteinden van zenuwbanen die door je hele lichaam lopen.
Wanneer zich ergens in je lichaam een storing bevind (bv in je darmen) dan zou je de klachten die zich hierdoor manifesteren kunnen laten behandelen dmv deze reflexzones. Voorop staat dat wanneer dergelijke klachten zich gaan voordoen, je eerst een bezoekje moet brengen aan de huisarts. Deze eerst een diagnose laten stellen voordat er gekozen wordt voor voetreflexologie of een andere vorm van massagetherapie.

Je kunt ergens in je lichaam pijn voelen maar dit hoeft dan nog niet te betekenen dat die pijn ook echt daarvandaan komt. We pakken als voorbeeld hoofdpijn. Je kan heel vervelende hoofdpijn hebben maar dat hoeft niet te betekenen dat er iets mis is met je hoofd. Je kunt net zo goed last hebben van stress, zenuwen, te weinig water hebben gedronken of te weinig hebben geslapen.
Voetreflexologie kan zeker een uitkomst bieden bij het verminderen of zelfs verhelpen van dergelijke klachten maar tevens ook een heel prettige voorbereiding zijn voor een massage van de rest van je lichaam. En daarmee wordt ook weer het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd, waar elders op de website uitvoerig over wordt gesproken.

Ga terug naar soorten behandelingen