Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een vorm van manueel ( met de handen ) praktiseren waarbij het de bedoeling is om klachten die zijn ontstaan door onbalans (pijn in spieren en gewrichten of organen) in het lichaam te verminderen en tevens een buffer voor het lichaam op te bouwen. Je lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Wanneer je lichaam tijdens massagetherapie van een actieve toestand (het lichaam staat op de modus werken/vechten of vluchten) naar in-actieve toestand (je lichaam komt in rust en herstel en bouwt zichzelf weer op) wordt gebracht zal je zelfhelende vermogen worden aangesproken. Je krijgt in je leven vaak heel wat te verduren, dat weet iedereen voor zichzelf. Maar alle spanningen en emoties die het leven met zich meebrengt kunnen niet altijd door iedereen verwerkt worden; iedereen doet dit op zijn eigen manier of laat het erbij zitten. Vaak denken mensen als ik er niet meer mee bezig ben is het er ook niet. Maar niets is minder waar. Je spieren hebben namelijk een spiergeheugen en slaan alle emoties op in de spieren en het bindweefsel zelf. Vroeg of laat word de rekening van het leven je gepresenteerd en dat betekent dat het tijd is geworden om aan jezelf te gaan (leren)denken. Er is niemand anders die beter voelt wanneer het zover is dan jijzelf en ook alleen jijzelf kunt hierin dus iets veranderen. Ik heb ervoor gekozen om op een manier te werken die gericht is op de gehele persoon en niet op alleen de klacht zelf. Deze manier van werken wordt met een mooi woord “holistische werking” genoemd. Hoe is je levenspatroon ingedeeld? Je werksituatie?Je gezinssituatie? Heb je een goede relationele sfeer? Neem je wel voldoende rust? Heb je een regelmatig leven? Zijn er veel onverwerkte emoties die je energie opslokken? Dit soort vragen zijn erg belangrijk om jezelf te stellen. Omdat je lichaam en geest door dit soort factoren behoorlijk uit balans kunnen raken. Wat heel belangrijk is in deze benadering is dat je je niet verplicht voelt om dingen te vertellen. Je vertelt alleen dat waar je je prettig bij voelt. Mijn doel is om met jou samen te werken naar een bij jou passend resultaat.

Is massagetherapie ook voor mij geschikt?

Jahoor, massagetherapie is er voor baby’s, kinderen, volwassenen, ouderen, sporters, jonge moeders, enz. Lees er hier meer over.

Wat voor soorten behandelingen zijn er?

Bij BiBeauBalance worden er verschillende behandelingen gegeven. Van de klassieke massage tot LomiLomi-massages. Je kunt hier een lijst vinden van alle massages