Zwangerschapsmassage

Wanneer je zwanger bent veranderd je lichaam behoorlijk, niet alleen de buitenkant maar ook aan de binnenkant zijn er allerlei processen gaande. Zwangerschapshormonen kunnen je hele blije maar ook hele verdrietige emoties geven. Door deze zwangerschapsmassage worden de positieve hormonen gestimuleerd ( oxtytocine en endorfinen) Het mooie van ons lichaam is dat positieve hormonen nooit tegelijkertijd geproduceerd kunnen met stresshormonen (cortisol)

Ook wanneer je meer gewicht met je mee gaat dragen doordat je baby’tje groeit wordt de belasting voor je lichaam groter en dat zul je merken aan stijve spieren in rug en benen.

Zwangerschapsmassage is een hele milde massage waarbij ontspanning van de spieren hoog in het vaandel staat . Door bepaalde technieken als “pulsing(zacht wiegen) en stretching(rekken van armen en benen)” kunnen vervelende onderrugklachten op een zachte manier worden verholpen worden maar wordt ook een hele diepe ontspanning bereikt waardoor je lichaam echt tot rust komt.

Niet alleen heeft zwangerschapsmassage een hele positieve invloed op uzelf, ook het prachtige kindje in uw buik zal de 1ste ”golven van positieve energie” gaan voelen en dat zal voor de ontwikkeling van uw kindje weer een mooie bijdrage zijn.

Des te meer reden om uzelf en uw baby in de watten te leggen op de massagetafel

Wanneer geen zwangerschapsmassage?

  • Als u complicaties heeft gehad bij eerdere zwangerschappen of en eventuele miskramen wordt u geadviseerd om eerst met uw gynaecoloog te overleggen.
  • Bij bloedingen
  • Vroegtijdige weeën
  • Ligging van de placenta in de baarmoedermond
  • Zwangerschapsvergiftiging
  • Een placenta die aan het loslaten is

Ga terug naar soorten behandelingen